Hoppa till sidans innehåll

Jun/Sen


Tränare: Robert Ritzén, Henrik Ygge

Admin./ budget: Sven-Rune Olofsson

 

Luleå Alpina junior- och seniorgrupp består av åkare vilka genomför studier och alpin skidträning i ett lokalt samarbete mellan Luleå Gymnasieskola och Luleå Alpina Klubb kallat LIU Alpint (Lokal Idrottsutbildning Alpint) och åkare utspridda på olika skidgymnasier och eftergymnasiala iniativ samt även en tränarkurs i Tärnaby.

Om LIU Alpint Luleå (Lokal Idrottsutbildning Alpint Luleå)

"I LIU Alpint har vi som vision att kunna erbjuda ett alternativ till skidgymnasium där man kombinerar och balanserar gymnasiestudier med en satsning på att bli så bra som möjligt i alpin skidåkning i sin hemmamiljö. Strategin är att stegra långsamt med en helhetssyn där tryggheten av att bo kvar hemma är en grundpelare för att få tid till träning, studier, återhämtning samt livet i övrigt i en lämplig och väl avvägd dosering. I LIU Alpint tränar vi seriöst och strukturerat men vi skall också ha tid till annat än alpint för att undvika påfrestningar vid motgång med att bara associera sig som skidåkare. I LIU Alpint är vi förändringsbenägna och nyfikna till att pröva nya vägar för att utveckla duktiga tävlingsskidåkare. I LIU Alpint avser vi åka färre och "rätt" tävlingar, träna och samarbeta med andra aktörer/klubbar, prioritera fysträning och nytänk kring fysträning framför slentrianmässig skidträning, periodisera säsongen utifrån tävlings - och studiebelastning, bedriver kontinuerlig och ständig omvärldsbevakning och utvärdering i syfte att effektivt justera träning och inställning av utrustning. I LIU Alpint drar vi fördel av att tränare, föräldrar och åkare har en lång relation ända sedan tidiga ungdomsår vilket skapar en trygghet i gruppen och där LIU Alpint snabbt kan anpassa sig till aktuella förutsättningar och förhållanden på gruppnivå såväl som  för enskild individ."

 

Att läsa på LIU-lokalt idrottsutbildning

Sedan hösten 2015 har vi LIU inom ishockey (Lokala Hg) i Luleå. Läsåret 20/21 startar vi även LIU inom alpin skidåkning. Detta för att ge fler ungdomar chansen att utvecklas inom sin idrott.

Som elev vid LIU läser du 200p i din idrott, genom två kurser inom individuellt val. Lokal idrottsutbildning kan sökas via de fyra programmen EK, NA och SA.

Till skillnad mot ett NIU eller RIG sker inget idrottsligt urval, utan man söker endast till program där man konkurrerar med sina betyg.

...mer info: https://www.lulea.se/utbildning--forskola/gymnasieskola/lulea-gymnasieskola/mer-om-vara-utbildningar/idrottsutbildning.html

 

   

 

   


 

 

      
   

 

 

   

Uppdaterad: 23 APR 2018 11:50 Skribent: Luleå Alpina


Postadress:
Luleå AK - Skidor
Box 315
97109 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Luleå Alpina Klubbs sponsorer och samarbetspartners